top of page

ÖZFARKINDALIK YÜKSEK GÖRÜŞME IQ’SU SAĞLIYOR

Updated: Apr 26




Sosyal Bilimler Öğrencileri Genç Yaşta Kendilerini Nasıl Açık Bir Şekilde İfade Edeceklerini Öğreniyorlar.


Eğer özfarkındalığı geliştirmek için belirli bir zaman dilimi olmuş olsaydı, biz bu zamanın üniversite yılları olmasını isterdik. Böylece özfarkındalığa ve potansiyel kendini kabul etmeye giden bu yolculuk, iş gücüne katılan genç yetişkinlere belirgin bir avantaj sağlayacaktır.


İşte bu, Katma Değerli İş Arkadaşımız Interview IQ’nun kurucusu ve Kariyer Kurulu Başkanı Eric Cole’un, Skidmore’un Yönetici Kariyer Müdürü Kim Crabbe işbirliği ile yaptıkları şeydir.


Üniversite; sosyal bilimler öğrencilerine Skidmore’dayken kazandıkları kişisel yetenek ve öğrenilmiş becerileri sözle ifade etmek ve bu nitelikleri iş görüşmeleri sırasında açıkça dile getirmek konularında yardım etme ihtiyacı hissediyordu. Bu amaçla, Eric bir atölye çalışması geliştirdi ve Kim de tüm Skidmore’lu öğrencileri bu atölyeye davet etti. Aldıkarı karşılık onları şaşırtmıştı. Normalde kariyer gelişim atölyelerine son sınıf öğrencileri katılırken, bu atölyeye birinci ve ikinci sınıf öğrencileri de ilgi gösterdi. Yirmi öğrenci başvurdu.


Fikir basitti: TTI’ın Talent Insights değerlendirme raporunu kullanarak, Eric üniversite hazırlık öğrencilerine oldukça kendine has bir şekilde gerçek dünyayla ilgili koçluk yapıyordu – onlara kendilerini ve ilk iş görüşmelerinde ve üniversite kabul mülakatlarında kendileri hakkında nasıl konuşacaklarını öğretiyordu.


Atölyeden önce, katılımcılara TTI Talent Insights (DISC + 12 İtici Güç) değerlendirme raporu verildi.


Öncelikle Eric sürecin genel olarak gözden geçirilmesini istedi. Ondan sonra, öğrencilere tek tek değerlendirme raporu sonuçlarını anlamalarında ve iş görüşmelerinde kendilerini nasıl satabilecekleri konusunda yardımcı oldu.


Daha sonra öğrencilerle beraber görüşmelerde sıkça sorulan soruları inceledi ve yeni kazandıkları özfarkındalıklarını kullanarak onları bu sorulara cevap vermeleri için cesaretlendirdi. Her öğrenciye, kendi kişilik ve güçlü yönleri doğrultusunda kişiselleştirilmiş bir dil yaratma konusunda yardım edildi. Eric iş görüşmesi hazırlığının önemini vurguladı.


“Benim için her zaman çok sinir bozucu olmuştur.” Dedi Eric. “Başvuru sürecinin sonuna kadar gelip kötü iş görüşmesi yüzünden iş fırsatlarını kaçıran o kadar çok eşsiz yetenekleri olan, parlak adaylar gördüm ki.”


Kim atölye çalışmasının çok başarılı olduğunu ve gelecekte aynısını tekrar yapmayı düşündüklerini söyledi. Görülüyordu ki atölye konusunda tek şikayet katılımcıların daha fazla zaman istemeleriydi! Kim Eric’in koçluk stilini överek “Oldukça konuşkan ve sempatik” dedi. “Her ne zaman bir kişiye kendileri hakkında daha fazla şey öğrenmeleri ve bu eşsiz nitelikleri gerçek hayata uygulamayı sözlü olarak ifade etmeleri için fırsat verirseniz, bu oldukça değerlidir. Eric onlara öğrendikleri şeyleri görüşme süreçlerinde nasıl kullanacaklarını öğretti.”


Atölyeden sonra, özellikle üç öğrenci Kim’e ulaşarak, yaşadıkları tecrübenin ne kadar göz açıcı olduğunu ve iş dünyasına girdiklerinde nasıl rekabet üstünlüğünün onlarda olduğunu hisettiklerini söylediler.


Sosyal bilimler okulu için, bu atölye sadece birazcık koçluk ve özfarkındalık ile mezunlara çok fazla çalıştıkları ve hayal ettikleri işi elde etmelerinde yardımcı olabilir. Eric bazı öğrencilerle, kariyer araştırmalarını ve görüşme becerilerini geliştirmek için kişisel olarak çalışmaya devam etti. Yakın zamanda ise bir öğrencisi mezun olur olmaz bir işe girdi!

1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page