top of page

YETENEK SAVAÅžINI KAZANMAK

Updated: Apr 26


Sürekli gelişim şirketinizi daha ileriye taşıyacaktır.


Eğer takımızın gelişimi için eğitim uygulamalarına yatırım yapmadıysanız, stratejinizi yeniden gözden geçirmelisiniz.


Bugün birçok şirket, çalışanlarının eğitim ihtiyaçlarına odaklanmış durumdalar. Neden mi?

Şirketinizi ileriye taşıyacak sürekli eğitim ihtiyacına yatırım yapmanın birkaç önemli maddesi vardır.


Kişiler kendilerine yatırım yapılmasını isterler: tıpkı birlikte çalıştığınız müşterinizin sizinle birlikte kendi şirketine değer katması gibi, sizde kendi ekip arkadaşlarınıza odaklanmalısınız. Ekip arkadaşlarınızın hayatlarına değer katmanın yolunu bulduğunuzda onları kendinize daha çok bağlayacaksınız. Bu, müşterilerinizi mutlu ve size sadık kılma ile eşdeğerdir.


Eğitim kalitesi yüksek ekip arkadaşları şirkete yarar sağlar: yatırım yaptığınız birey sadece şirkete değil size de değer katar. Rekabeti sıcak tutmak ve kendiniz ile rakip firma arasındaki açığı daha da büyütmek isterseniz, çalışanlarınıza özel eğitimlere ihtiyacınız vardır. Eğer çalışanlarınız, performanslarını en üst seviyeye çıkarabilecek yeterli bilgiye sahipse, size fayda sağlayacaktır. Onlar ne kadar çok bilgi sahibi olurlarsa, şirktin fonksiyonları o kadar güçlü işler. Bu durumda, ihtiyacınız olan en iyi eğitim nedir? Belki çalışanlarınız için gerekli olan eğitimin ne olduğunu anlamışsınızdır, fakat nasıl işleyeceğini ve nerden başlanmasını gerektiği konusunda emin değilsiniz. Bur da, sizin için iyi işleyecek birkaç yöntem mevcut.


Uygulamalı Eğitimler: Kesinlikle, dijital eğitimler de yapılmalı fakat uygulamalı eğitimler kadar faydalı olmayabilir. Bir kişinin bu eğitimi alması çok değerli bilgiler sağlayacaktır. Çalışanlara daha fazla bilgi edinebilmeleri için eş zamanlı sorular sorma fırsatı sağlar. Çalışanlar kendilerini rahat hissettikten sonra, daha güçlü ekip üyesi olacaklardır.


Nitelikli Eğitmenler Bulun: Eğitim organizasyonlarınız için sektörün uzmanlarını bulmanız gerekmektedir. Kişinin alanında uzman biri olmadığından emin olun. Alanında otorite sahibi kişiyi bulun.


Bireysel Eğitimler Organize Edin: kimi çalışanlarda, bireysel eğitimlere katılmak grup eğitimlerinden daha faydalıdır algısı vardır. Bununla beraber, bireysel eğitim seansları kimi zaman önemlidir. Birisi ile bire bir eğitim aldığınızda, haklı olarak grup eğitimine katılanların daha farklı hissedip hissetmediklerini sorması beklenir. Her bir ekip arkadaşınıza bireysel eğitimler organize etmenin bir yolunu bulun.


Çalışanlarınızın eğitimine yatırım yapmak oldukça önemlidir. Şirketinizin başarısı ve çalışanlarınızı elde tutmak için eğitim ihtiyacına yönelmek bir öncelik olmalıdır.

2 views0 comments
bottom of page